15 Şubat 2010 Pazartesi

Pelvik, Meme Ve Vajina Ultrasonu

Gönderen İsmet zaman: 23:50

Ultrason, iç üreme organlannı ve meme dokusunu görüntülemek için kullanılan ağrısız bir görüntüleme işlemidir. Pelvik ya da meme ultrasonu için tekniker, deri üzerine soğuk, saydam bir jel uygular ve ardından da transdüser (dönüştürücü) adı verilen bir cihazı incelenen bölge üzerinde kaydırarak gezindirir.

Transdüser, ultrason aletinin içindeki bilgisayarın vücut içinin görüntüsünü oluşturmasına imkan veren ses dalgaları gönderir ve ses dalgalarının yansımalannı alır.

Vajinal ultrason yapmak için, çubuk şeklindeki (çapı yüksek emme kapasitesine sahip bir tampondan biraz daha geniş olan) bir transdüser, rahim ve yumurtalıkların ayrıntılı görüntüsünü elde etmek üzere vajina içine yerleştirilir.

Mantarlar ve Trikomonas (Pis kokulu koyu akıntı) Testi
Köpüklü (mantar hastalığı) ya da trikomonaslı (parazit bir enfeksiyon) vajinal enfeksiyon, vajinal sıvıların mikroskop altmda incelenmesiyle kesinleştirilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Kadın Hastalıkları, Rahim Hastalıkları, Akıntı, Adet Düzensizliği Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare

mega holding nedir