15 Şubat 2010 Pazartesi

Fibrokist Nedir Belirtileri ve Tedavisi nasıldır

Gönderen İsmet zaman: 23:56

Annemde fibrokist var, Önerileriniz nelerdir? Annem 48 yaşında. Sağ memesinden koluna ve sırtına yayılan ağrılar var. 6 ay önce çektirdiği mamografi sonucunda fıbrokist tespit edileli. Önerileriniz nelerdir? M. Y.

CEVAP: Fibrokistlerin (iyi huylu meme tümörü) en önemli tehlikesi, olası bir tümörün üzerini örterek onu gizlemesidir. Ayrıca düşük de olsa kansere dönüşme ihtimalleri var. Genellikle yoğun memelerde ortaya çıkar ve ağrıya yol açabilir. Annenizin düzenli aralıklarla kontrolden geçmesinde yarar var.

Son çalışmalar günde 1 çorba kaşığı susam tohumunun fibrokisüeri ve meme kanseri riskini azalttığım gösteriyor. Annenizin beslenmesinde dikkat etmesi gereken diğer noktalar şunlar: Karnabahar, brokoli, lahana ve semizotunu bol tüketin. Günde en az yarım kilo yoğurt yiyin. Katı yağlardan uzak durun. Koyu çay, kahve ve kola tüketmeyin. Sütlü çikolata yemeyin. Memelerinizdeki ödemi azaltmak için maydanoz tüketin.

Günde 2 kupa yeşil çay için. Meme kanseri olmadığınız için soya yağı ve keten tohumu kullanabilirsiniz. Bu arada her gün yarım saat yürüyüş yapın. Meme başınızdan sıvı gelirse doktora başvurun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Kadın Hastalıkları, Rahim Hastalıkları, Akıntı, Adet Düzensizliği Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare

mega holding nedir